Hortobágyi bioszalámi

A hortobágyi bioszalámi az egészségére és környezetére igényes ember nemes eledele. Magyarországon a biohús-előállítás zászlós hajója a Hortobágyi Nonprofit Kft.

A szürke marha és a mangalica a puszta gyógyfüvektől illatozó legelőit járja. A Kárpát-medencében kialakult ősi állatfajtáink társai az itt élő pásztoroknak a tiszta víz, a tiszta levegő, a puszta természeti értékeinek és kultúrájának megőrzésében.

Az ökológiai gazdálkodás eredményeként nyert bio minősítésű magyar szürke szarvasmarha és mangalica sertés állománya kiváló alapanyag a húsipari termékek előállításához.

A Hortobágyi Nonprofit Kft. és Balatoni József szalámikészítő közötti sikeres együttműködésnek köszönhetően a Hortobágyi Nemzeti Parkban tartott állatok bio minősítésű húsának feldolgozása a mester kisteleki húsüzemében a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ellenőrzésével és tanúsításával történik.

A termékeink elkészítése során a különleges minőségű húsokhoz illő ízesítési és érlelési módokat választottuk. A bio minőségű csemegepaprika, fokhagyma, bors, nádcukor és konyhasó, valamint a bükkfával történő hidegfüstölés és szárításos érlelés a késztermék érzékszervi tulajdonságát egyedivé varázsolják.

A bioszalámi a Hortobágyi Nemzeti Park védjegyét viseli, környezetbarát, újrahasznosított csomagolóanyagban kerül kereskedelmi forgalomba. Az 500 gramm súlyú bioszalámi minőségét 60 napig megőrzi + 15 °C foknál alacsonyabb hőmérsékleten, száraz, hűvös helyen tárolva. A hortobágyi bioszalámi a fejlesztés évében, 1999-ben elnyerte az “Év Bioterméke ’99″ nagydíjat, 2000-ben az OMÉK-on második díjat, a FOODAPEST-en “Újdonság” díjat nyert, 2002 évben elnyerte az “Észak-alföldi régió ajánlásával” minősítést.

A termék előállítása során a Hortobágyi Nonprofit Kft-nél és a kisteleki húsüzemben alkalmazott minőségirányítási rendszerek: ISO 9001: 2000 szabvány betartásának tanúsítása, HACCP élelmiszerbiztonsági rendszer alkalmazása, TQM vezetési módszer alkalmazása.

Húsalapanyag: Hortobágyi Nonprofit Kft.
Cím: 4071 Hortobágy, Czinege J. u. 1.

Gyártó és forgalmazó: Balatoni József
Cím: 6760 Kistelek, Szőlő u. 3.
Tel:  + 36 30 239 4405
Fax: + 36 62 259 444
Web: www.balatonihus.hu

Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft., HU-ÖKO-01

Ha megkedveli termékünket, azzal nemcsak saját egészségét védi, hanem a magyar puszta természeti kincseit is!