Sziki mangalicakolbász

Sziki mangalicakolbászA sziki mangalicakolbász az egészségére és környezetére igényes ember nemes eledele. Magyarországon a biohús-előállítás zászlós hajója a Hortobágyi Nonprofit Kft.

A mangalica sertés a szikes puszta zsombékos folyóparti legelőit járja. A Kárpát-medencében kialakult ősi állatfajtáink társai az itt élő pásztoroknak a tiszta víz, a tiszta levegő, a puszta természeti értékeinek és kultúrájának megőrzésében.

Az ökológiai gazdálkodás eredményeként nyert bio minősítésű mangalica sertés állománya kiváló alapanyag a húsipari termékek előállításához.

A Hortobágyi Nonprofit Kft. és Balatoni József szalámikészítő közötti sikeres együttműködésnek köszönhetően, a Hortobágyi Nemzeti Parkban tartott állatok bio minősítésű húsának feldolgozása, a mester kisteleki húsüzemében a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ellenőrzésével és tanúsításával történik.

A termékeink elkészítése során a különleges minőségű húshoz illő ízesítési és érlelési módokat választottuk. A bio minőségű csípős paprika, kömény, fokhagyma, bors, nádcukor és konyhasó, valamint a bükkfával történő hidegfüstölés és szárításos érlelés a kolbász érzékszervi tulajdonságát egyedivé varázsolják.

A termék a Hortobágyi Nemzeti Park védjegyét viseli, környezetbarát, újrahasznosított csomagolóanyagban kerül kereskedelmi forgalomba. A kolbász minőségét + 15 °C foknál alacsonyabb hőmérsékleten és száraz helyen tárolva 60 napig megőrzi. A sziki mangalicakolbász a 2007. évi fejlesztés eredménye.

A termék előállítása során a Hortobágyi Nonprofit Kft. és a kisteleki húsüzemben alkalmazott minőségirányítási rendszerek: ISO 9001: 2000 szabvány betartásának tanúsítása, HACCP élelmiszerbiztonsági rendszer alkalmazása, TQM vezetési módszer alkalmazása.

Húsalapanyag: Hortobágyi Nonprofit Kft.
Cím: 4071 Hortobágy, Czinege J. u. 1.

Gyártó és forgalmazó: Balatoni József
Cím: 6760 Kistelek, Szőlő u. 3.
Tel:  + 36 30 239 4405
Fax: +36 62 259 444
Web: www.balatonihus.hu

Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft., HU-ÖKO-01

Ha megkedveli termékünket, azzal nemcsak saját egészségét védi, hanem a magyar puszta természeti kincseit is!