14680816_833575910111155_7889075065937265245_o 2017 június 03

Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó

A rideg tartásban élő szürke marhát vigyázó pásztorok, gulyások körében még ma is élő hagyományokat, mesterségük fogásait kívánja bemutatni.

Kettős gémes kút napnyugtakor 2017 június 24

Aratási szokások és hiedelmek

Ki-ki próbára teheti tudását kalászos gabonáink felismerése terén, kézműves foglalkozás keretein belül pedig a szalmafonás rejtelmeibe is betekintést nyerhetünk.

DI_lovasnapok-1 2017 július 09

Hortobágyi Lovasnapok

A Hortobágyi Lovasnapok az elmúlt évtizedekben a térség meghatározó és országhatárokon átívelő ismertségű rendezvényévé nőtte ki magát, amelynek célja a Hortobágyra jellemző pásztorkultúra múltjának és jelenének megismertetése és népszerűsítése.

„Legelőtavak élőhelykezelése a Hortobágyon” sajtótájékoztató (LIFE11 NAT/HU/000924)

A sajtótájékoztató során a vendégek terepi program keretében megtekintették a Hortobágyi Nonprofit Kft. Hármas-pusztán található szürke marha teleltető telepét, ahol Dr. Aradi Csaba, a Hortobágyi Nonprofit Kft. felügyelő bizottságának elnöke mutatta be a legeltetéses állattartás szerepét a projekt céljainak elérésében.

A Hortobágyi Csárdában tartott sajtótájékoztató során Sárosi Eleonóra marketing és turisztikai igazgatóhelyettes köszöntő szavait követően Dr. Aradi Csaba ismertette a projekt előzményeit, céljait és természetvédelmi jelentőségét, majd a projekt partnerei részéről Olajos Péter (HNPI), Zalai Tamás (Hortobágyi Nonprofit Kft.) és Ecsedi Zoltán (HTE) mutatta be az egyes partnerek résztevékenységeit, valamint a pályázat várható eredményeit.

Sajtóközlemény letöltése

2014. március 26.