2020 szeptember 26

Szent Mihály-napi Vigasságok

Szeptember utolsó hétvégéjén a Pusztai Állatpark is a pásztorok ételeitől lesz illatos, akik bográcsban készítik a slambucot és a pörköltet.

2020 október 24

Szent Dömötör-napi Behajtási Ünnep

A behajtás népszokása elevenedik meg Hortobágyon e hónap 24-én a Kilenclyukú híd lábánál.

2020 szeptember 19

24. Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó

Az ország számos pontjáról érkező gulyások és az utánpótlást képviselő bojtárok egymással versengve bizonyíthatják mesterségbeli tudásukat.

„Legelőtavak élőhelykezelése a Hortobágyon” sajtótájékoztató (LIFE11 NAT/HU/000924)

A sajtótájékoztató során a vendégek terepi program keretében megtekintették a Hortobágyi Nonprofit Kft. Hármas-pusztán található szürke marha teleltető telepét, ahol Dr. Aradi Csaba, a Hortobágyi Nonprofit Kft. felügyelő bizottságának elnöke mutatta be a legeltetéses állattartás szerepét a projekt céljainak elérésében.

A Hortobágyi Csárdában tartott sajtótájékoztató során Sárosi Eleonóra marketing és turisztikai igazgatóhelyettes köszöntő szavait követően Dr. Aradi Csaba ismertette a projekt előzményeit, céljait és természetvédelmi jelentőségét, majd a projekt partnerei részéről Olajos Péter (HNPI), Zalai Tamás (Hortobágyi Nonprofit Kft.) és Ecsedi Zoltán (HTE) mutatta be az egyes partnerek résztevékenységeit, valamint a pályázat várható eredményeit.

Sajtóközlemény letöltése

2014. március 26.