2018 október 20

Szent Dömötör-napi Behajtási Ünnep

A hideg idő beálltával, ahogy a napok egyre rövidülnek, Hortobágyon a régi népszokás hagyományait követve a pásztorok és jószágaik egyaránt a télre készülődnek, az állatokat behajtják a pusztai legelőkről a téli szálláshelyükre, hiszen az állat a „havat hazahozta a hátán”, vagyis már nem talált táplálékot a határban.

49. Hortobágyi Lovasnapok és Nyeregszemle sajtótájékoztató

2015. 06.25-én a Hortobágyi Nonprofit Kft. sajtótájékoztatót tartott Budapesten a Vajdahunyad várában a jövő hétvégi 49. Hortobágyi Lovasnapok és Nyeregszemle beharangozására.
Cégünket Sárosi Eleonóra, turisztikai igazgató, Szladek Róbert, Mátai Ménes vezető és három csikós számadónk, Bordás János, ifj. Garai Lajos és Juhász Imre képviselte. A sajtótájékoztató előtt csikósaink bemutatót tartottak a Vajdahunyad vára belső udvarán, nagy sikert aratva a turisták körében is. Majd vezetőink röviden ismertették a lovasnapi programot, bemutatásra került a lovasnapi reklámfilm és a karikás ostor, mely cégünk kezdeményezésére bekerült a Hajdú-Bihar megyei Értéktárba, ahonnan reményeink szerint továbbterjesztik hungarikummá.

Hírek és újdonságok

Még több hír