2020 szeptember 26

Szent Mihály-napi Vigasságok

Szeptember utolsó hétvégéjén a Pusztai Állatpark is a pásztorok ételeitől lesz illatos, akik bográcsban készítik a slambucot és a pörköltet.

2020 október 24

Szent Dömötör-napi Behajtási Ünnep

A behajtás népszokása elevenedik meg Hortobágyon e hónap 24-én a Kilenclyukú híd lábánál.

2020 szeptember 19

24. Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó

Az ország számos pontjáról érkező gulyások és az utánpótlást képviselő bojtárok egymással versengve bizonyíthatják mesterségbeli tudásukat.

49. Hortobágyi Lovasnapok és Nyeregszemle sajtótájékoztató

2015. 06.25-én a Hortobágyi Nonprofit Kft. sajtótájékoztatót tartott Budapesten a Vajdahunyad várában a jövő hétvégi 49. Hortobágyi Lovasnapok és Nyeregszemle beharangozására.
Cégünket Sárosi Eleonóra, turisztikai igazgató, Szladek Róbert, Mátai Ménes vezető és három csikós számadónk, Bordás János, ifj. Garai Lajos és Juhász Imre képviselte. A sajtótájékoztató előtt csikósaink bemutatót tartottak a Vajdahunyad vára belső udvarán, nagy sikert aratva a turisták körében is. Majd vezetőink röviden ismertették a lovasnapi programot, bemutatásra került a lovasnapi reklámfilm és a karikás ostor, mely cégünk kezdeményezésére bekerült a Hajdú-Bihar megyei Értéktárba, ahonnan reményeink szerint továbbterjesztik hungarikummá.

Hírek és újdonságok

Még több hír