14680816_833575910111155_7889075065937265245_o 2017 június 03

Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó

A rideg tartásban élő szürke marhát vigyázó pásztorok, gulyások körében még ma is élő hagyományokat, mesterségük fogásait kívánja bemutatni.

Kettős gémes kút napnyugtakor 2017 június 24

Aratási szokások és hiedelmek

Ki-ki próbára teheti tudását kalászos gabonáink felismerése terén, kézműves foglalkozás keretein belül pedig a szalmafonás rejtelmeibe is betekintést nyerhetünk.

DI_lovasnapok-1 2017 július 09

Hortobágyi Lovasnapok

A Hortobágyi Lovasnapok az elmúlt évtizedekben a térség meghatározó és országhatárokon átívelő ismertségű rendezvényévé nőtte ki magát, amelynek célja a Hortobágyra jellemző pásztorkultúra múltjának és jelenének megismertetése és népszerűsítése.

Komplex ökoturisztikai projekt záró sajtóközlemény

2015. november 26.-n került megrendezésre a Komplex ökoturisztikai fejlesztés a Hortobágyi Nemzeti Parkban című (ÉAOP-2.1.1/E-12-k2-2012-0004) pályázat zárórendezvénye.

A táj, a természeti és a kulturális értékek, hagyományok jelentős turisztikai vonzerőt jelentenek. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy ezeket az értékeinket a Világörökségi címhez méltó színvonalon mutassuk meg a nagyközönségnek. Az ökoturisztikai beruházás az Új Széchenyi Terv keretein belül konzorciumi formában valósult meg. A konzorcium vezetője a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft., tagjai a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. volt.

Komplex ökoturisztikai projekt záró sajtóközlemény

Hírek és újdonságok