2020 szeptember 26

Szent Mihály-napi Vigasságok

Szeptember utolsó hétvégéjén a Pusztai Állatpark is a pásztorok ételeitől lesz illatos, akik bográcsban készítik a slambucot és a pörköltet.

2020 október 24

Szent Dömötör-napi Behajtási Ünnep

A behajtás népszokása elevenedik meg Hortobágyon e hónap 24-én a Kilenclyukú híd lábánál.

2020 szeptember 19

24. Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó

Az ország számos pontjáról érkező gulyások és az utánpótlást képviselő bojtárok egymással versengve bizonyíthatják mesterségbeli tudásukat.

Komplex ökoturisztikai projekt záró sajtóközlemény

2015. november 26.-n került megrendezésre a Komplex ökoturisztikai fejlesztés a Hortobágyi Nemzeti Parkban című (ÉAOP-2.1.1/E-12-k2-2012-0004) pályázat zárórendezvénye.

A táj, a természeti és a kulturális értékek, hagyományok jelentős turisztikai vonzerőt jelentenek. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy ezeket az értékeinket a Világörökségi címhez méltó színvonalon mutassuk meg a nagyközönségnek. Az ökoturisztikai beruházás az Új Széchenyi Terv keretein belül konzorciumi formában valósult meg. A konzorcium vezetője a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft., tagjai a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. volt.

Komplex ökoturisztikai projekt záró sajtóközlemény

Hírek és újdonságok