Szent György-napi Kihajtási Ünnep 2017 április 22

Szent György-napi Kihajtási Ünnep

Szent György-napi Kihajtási Ünnep- Kézműves Vásár- Világörökségünk a Puszta Napja

DSC01745 2017 május 01

Majális a Pusztai Állatparkban

Ezen a hétvégén a tavaszt ünnepeljük mi is. A hagyományokhoz híven közösen májusfát állítunk, lehetőség van a pusztai virtusok kipróbálására, mint pányvadobás, patkódobás, almahalászat.

Kettős gémes kút napnyugtakor 2017 június 24

Aratási szokások és hiedelmek

Ki-ki próbára teheti tudását kalászos gabonáink felismerése terén, kézműves foglalkozás keretein belül pedig a szalmafonás rejtelmeibe is betekintést nyerhetünk.

Komplex ökoturisztikai projekt záró sajtóközlemény

2015. november 26.-n került megrendezésre a Komplex ökoturisztikai fejlesztés a Hortobágyi Nemzeti Parkban című (ÉAOP-2.1.1/E-12-k2-2012-0004) pályázat zárórendezvénye.

A táj, a természeti és a kulturális értékek, hagyományok jelentős turisztikai vonzerőt jelentenek. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy ezeket az értékeinket a Világörökségi címhez méltó színvonalon mutassuk meg a nagyközönségnek. Az ökoturisztikai beruházás az Új Széchenyi Terv keretein belül konzorciumi formában valósult meg. A konzorcium vezetője a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft., tagjai a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. volt.

Komplex ökoturisztikai projekt záró sajtóközlemény

Hírek és újdonságok